AIAPF
Logo  
Return to Current Gallery
2019 Awards
Design Awards: All Entries
Design Awards: Google Map
Residential
Institutional / Educational
Commercial/Industrial/Recreational
Small Project Any Type
Urban Design / Planning
Renovation
Interior Architecture
Unbuilt
Various & Sundry
Students
Archives
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2002
Institutional / Educational
Return to List
Caltech Hameetman Student Center
(# 782)
Category:
Images Description Credits
The new student center serves to activate campus life by transforming a once underused area into a central social hub for the Caltech community.  Respecting the historically significant context of the Olive Walk, the project was originally conceived as a renovation of a mid-century building.  Through collaborative analysis between owner/builder/architect, it was identified that a replacement building would be both economically sound and more fully aligned with the Institute’s mission of creating a collegial, interdisciplinary environment. The new LEED Platinum designed center provides a bookstore, café and lounge, multi-purpose lecture hall, music rehearsal hall, club rooms, and a large outdoor patio which engages and connects the center of campus radially. Already highly integrated into the campus as a space for gathering and exchange,  the new student center has been proclaimed by Institute leadership as "the building that should have always been there."
Olive Walk
Outdoor Connection
Context & Site Plan
Axon & Sections
Concept
Cafe & Lounge
Music Rehearsal Hall
Vertical Connection
Multipurpose Lecture
West Elevation
South Elevation
Gathering & Exchange
Click on thumbnails to open windows with larger images.
Image




 Log in to your
Submittal Work Area
Please use the contact form, if
you encounter any problem
User Name
Password
Forgot your password