AIAPF
Logo  
Return to Current Gallery
2015 Awards
Design Awards: All Entries
Design Awards: Google Map
Single Family Residential
Multi Family Residential
Institutional / Educational
Commercial / Industrial / Recreational
Small Project Any Type
Urban Design / Planning
Renovation
Interiors
Landscape Design
Unbuilt
Various & Sundry
Students
Archives
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2002
Residential
Return to List

****   People's Choice   ****
Hale Residence
(# 609)
Category:
Images Description Credits
This project is on Vancouver Lake in Washington. The Client wanted to maintain the site in its natural state and design around the mature trees and existing blackberry bushes. The house was located on the lake high water line with a natural meadow in front. The flood plain stretches across the site so every room has a view of the lake.
The exterior architectural form is parapet walled boxes clad with cement rain screen panels and pitched roof shapes with W.R.C. walls and large window and door systems provide transparency and views on the lake side and privacy from the approach side. Large pitched overhangs protect major windows and entries from the weather.
More than fifty sustainable processes and materials were utilized in this design. The design is visually stimulating, complex and explorative. The house radiates with a warm inviting environment that is casual but sophisticated.
Site and Floor Plan
Entry Elevation
North East Elevation
Lake Side Elevation
Garden Terrace
Entry Foyer
Living Room
Dining Room
Kitchen
Rooms
Entry and Detail
Click on thumbnails to open windows with larger images.
Image




 Log in to your
Submittal Work Area
Please use the contact form, if
you encounter any problem
User Name
Password
Forgot your password