AIAPF
Logo  
Return to Current Gallery
2015 Awards
Design Awards: All Entries
Design Awards: Google Map
Single Family Residential
Multi Family Residential
Institutional / Educational
Commercial / Industrial / Recreational
Small Project Any Type
Urban Design / Planning
Renovation
Interiors
Landscape Design
Unbuilt
Various & Sundry
Students
Archives
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2002
Institutional / Educational
Return to List
****   Merit Award   ****
****   Honor Award - Savings by Design   ****
Cal Poly Pomona Student Recreation Center
(# 595)
Category:
Images Description Credits
The 120,000 SF Recreation Center was the last piece to campus life and is adjacent to academics, athletics and student housing. The program includes a three-court gym, a multi-activity-court, rock climbing wall, fitness areas, multi-purpose rooms, racquetball courts and a running track.

The large program on an awkward shaped site gave form to the building. The design team maximized the footprint and cantilevered the third floor clearing site easements while meeting program requirements. The Center makes a direct connection to the campus quad with a façade primarily composed of protected glazing. The building entry opens at the intersection of the major pedestrian paths with a naturally ventilated lobby where a 50’ high climbing wall marks the terminus of the pedestrian walkways.

The project is tracking LEED NC Gold certification and beats Title-24 by 31.3%. Sustainable strategies included displacement ventilation, natural daylighting, natural ventilation and solar control.
 

SitePlan&Context
Floor Plan
View from Quad
Entry
Climbing Wall
Interiors
Gym Court
Sustainable Diagram
Exteriors
Sustainable Diagram
North Elevation
Click on thumbnails to open windows with larger images.
Image




 Log in to your
Submittal Work Area
Please use the contact form, if
you encounter any problem
User Name
Password
Forgot your password