AIAPF
Logo  
Return to Current Gallery
2012 Awards
Design Awards: All Entries
Design Awards: Google Map
Single Family Residential
Multi Family Residential
Institutional / Educational
Commercial / Industrial / Recreational
Urban Design / Planning
Renovation
Interiors
Landscape Design
Unbuilt
Various & Sundry
Overlay Awards
Students
Archives
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2002
Residential
Return to List
****   Merit Award   ****
Meyerhofer House Remodel and Addition
(# 476)
Category:
Images Description Credits
Located on a tiered lot in a hillside subdivision, the Meyerhofer Residence (along with its surrounding landscape) is the complete redesign of a 50s-era post and beam home. The residence weaves together interior and exterior living spaces by extending the second story and setting the house deeper into the hillside to expand the usable grade at the main level. Behind the carport a basement was added to create much needed storage and expand the functionality of the lowest level of the site. A composite of concrete, steel, glass, stone and wood—the home elegantly asserts itself while remaining sensitive to the view corridors of its neighbors and the landscape of the nearby San Gabriel Mountains.
Meyerhofer Exterior
Floor Plan
Meyerhofer Interior
Meyerhofer Dining
Meyerhofer Kitchen
Meyerhofer Study
Meyerhofer Pool View
Meyerhofer Patio
Meyerhofer Pool Area
Meyerhofer Elevation
Meyerhofer Deck
Meyerhofer W. Facade
Click on thumbnails to open windows with larger images.
Image




 Log in to your
Submittal Work Area
Please use the contact form, if
you encounter any problem
User Name
Password
Forgot your password